Signum 200g choroby grzybowe AGRECOL
Opis
Signum 200g środek grzybobójczy choroby grzybowe AGRECOL
Środek grzybobójczy w formie granul do sporządzania zawiesiny wodnej o działaniu systemicznym do stosowania zapobiegawczego i interwencyjnego w zwalczaniu chorób grzybowych cebuli, kapusty głowiastej, marchwi, truskawki, maliny, wiśni, czarnej porzeczki, borówki wysokiej, pasternaku, pietruszki korzeniowej, buraka ćwikłowego, selera korzeniowego, szczypiorku, brokuła, kalafiora, kalarepy, kapusty brukselskiej, pora, szparagów, szpinaku, kopru, pietruszki naciowej, selera naciowego, rukoli, czereśni, moreli, brzoskwini, śliwy, pomidora, rzodkiewki, sałaty i endywii, roślin ozdobnych, mięty pieprzowej, bazylii pospolitej, szałwii lekarskiej, tymianku właściwego, kolendry siewnej, lubczyku ogrodowego, papryki, bakłażana, orzecha włoskiego oraz orzecha laskowego. Środek przeznaczony do stosowania w ogrodach przydomowych i ogrodach działkowych (tzw. zastosowań „amatorskich”) przy użyciu opryskiwaczy ręcznych i plecakowych.
Osoba nabywająca środek ochrony roślin dla użytkowników profesjonalnych oświadcza , że jest osobą pełnoletnią i posiada ważne zaświadczenie ze szkolenia w zakresie stosowania środków ochrony roślin zgodnie z art. 28 ustawy o środkach ochrony roślin z dnia 8 marca 2013 r. (Dz.U. 2013 poz. 455 ze zm.)
Sposób stosowania
Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy polowych lub sadowniczych oraz opryskiwaczy ręcznych.
ROŚLINA |
CHOROBA |
DAWKA |
rośliny ozdobne* |
alternarioza |
1 g w 1 l wody |
mączniaki prawdziwe |
1,8 g w 1 l wody |
|
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza |
1,5 g w 1 l wody |
|
borówka wysoka* |
szara pleśń |
15 g / 100 m2 w 5-10 l wody |
kapusta głowiasta |
czerń krzyżowych, szara pleśń |
7,5-10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
marchew |
alternarioza naci, mączniak prawdziwy |
7,5-10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
pomidor uprawiany w polu |
zaraza ziemniaka, alternarioza |
10-15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
pomidor uprawiany pod osłonami |
szara pleśń, zaraza ziemniaka |
2 g w 1 l wody (dawka cieczy uż. 10 l / 100 m2) |
truskawka |
szara pleśń, biała plamistość liści truskawki, mączniak prawdziwy truskawki |
18 g / 100 m2 w 5-7 l wody |
wiśnia |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
7,5-10 g / 100 m2 w 5-7,5 l wody |
malina |
szara pleśń, przypąkowe zamieranie pędów maliny |
18 g / 100 m2 w 6-7 l wody |
czarna porzeczka |
antraknoza (opadzina) liści porzeczki, rdza wejmutkowo-porzeczkowa |
18 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
pasternak*, pietruszka korzeniowa* |
alternarioza naci, mączniak prawdziwy |
7,5 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
burak ćwikłowy* |
mączniak prawdziwy |
10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
seler korzeniowy* |
zgnilizna twardzikowa |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
rzodkiewka* uprawiana w polu i pod osłonami |
szara pleśń, rizoktonioza |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
szczypiorek* |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
brokuł* |
czerń krzyżowych |
10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
kalafior* |
czerń krzyżowych |
10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
kalarepa* |
czerń krzyżowych |
10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
kapusta brukselska* |
czerń krzyżowych |
10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
por* |
rdza pora, fytoftoroza pora, alternarioza pora |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
szparagi* |
szara pleśń |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
sałata*, endywia* (uprawiane w polu) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
szpinak* |
plamistości liści |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
koper* |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
pietruszka naciowa*, seler naciowy* |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
orzech laskowy, orzech włoski |
alternarioza, szara nekroza orzechów, antraknoza, antraknoza orzecha włoskiego, zamieranie pędów leszczyny, monilioza leszczyny |
10 g / 100 m2 w 6-15 l wody |
sałata*, endywia* (uprawiane pod osłonami) |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
papryka*, bakłażan* |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy |
15 g / 100 m2 w 10 l wody |
cebula |
mączniak rzekomy, alternarioza, ogranicza występowanie Stemphylium |
10 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
mięta pieprzowa*, bazylia pospolita*, szałwia lekarska*, tymianek właściwy*, kolendra siewna*, lubczyk ogrodowy* uprawiane w polu i pod osłonami |
szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza |
15 g / 100 m2 w 6-8 l wody |
czereśnia*, morela* brzoskwinia*, śliwa* |
brunatna zgnilizna drzew pestkowych |
7,5 g / 100 m2 w 5-8,5 l wody |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.