Ksylitol słodzik stołowy cukier brzozowy 1kg Stanlab
Opis
STANLAB KSYLITOL 1KG
CUKIER BRZOZOWY
Ksylitol to cukier naturalnego pochodzenia. Produkuje się go z drzew liściastych, najczęściej z brzozy. Jest cukrem pięciowęglowym, co oznacza, że ma właściwości bakteriobójcze. Inne formy cukru, w tym zwykły, biały cukier, którym słodzimy herbatę, są cukrami sześciowęglowymi i ich działanie polega na wzmacnianiu działania bakterii, które wytwarzają się podczas procesu ich spożywania. Ksylitol działa regenerująco i powoduje, że niebezpieczne bakterie nie atakują naszego organizmu.
W domu ksylitol można stosować do pieczenia i gotowania, zamiast tradycyjnego cukru.
Cukier brzozowy jest niemal o połowę mniej kaloryczny niż zwykły cukier. Organizm przetwarza go dłużej niż zwykły cukier sześciowęglowy, dlatego nie dochodzi do gwałtownego podwyższenia poziomu cukru we krwi, co jest bardzo niebezpieczne, zwłaszcza u osób, które chorują na cukrzycę.
5 powodów, dla których warto stosować ksylitol:
- pozwala, osobom odchudzającym się, nie rezygnować ze słodkich wypieków czy posłodzenia kawy i herbaty, a przy tym nie dostarcza szkodliwych kalorii
- podczas, gdy biały cukier sieje spustoszenie w organizmie, ksylitol naprawia te szkody, wzmacnia układ immunologiczny i chroni go
- ma właściwości opóźniające proces starzenia się
- zapobiega rozwojowi bakterii i usuwa je z organizmu
- ma charakter zasadowy i chroni nasz organizm przed toksycznym działaniem zwykłego cukru. Spożywanie ksylitolu chroni układ immunologiczny i zapobiega rozwojowi bakterii w organizmie
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.