Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Producenci
Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (14 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

Nawóz ALKALIN 1L potasowy fosforowy INTERMAG

Dostępność: Mała ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 16,99 zł 16.99
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: INTERMAG
Kod produktu: 18944

Opis

 NAWÓZ ALKALIN 1 LITR

PK 10:20%

 

Płynny, dolistny nawóz fosforowo-potasowy. 
Wysokie pH nawozu (pH ≥11,3) aktywizuje czynniki odpornościowe roślin i ogranicza rozwój chorób grzybowych.
 
Ze względu na proporcję fosforu i potasu w nawozie, polecany jest do zastosowań zarówno jesiennych – poprawa zimotrwałości roślin, jak i wiosennych – rozwój części wegetatywnych, a także tuż po kwitnieniu – zwiększenie parametrów jakościowych plonu.
 
Nawóz polecany szczególnie w integrowanej uprawie roślin.

 

Składniki Zawartość [g/l]   Zawartość w % masowych
Azot (N) całkowity 35 2,5
Azot (N) amidowy (NH2) 35 2,5
Pięciotlenek fosforu (P2O5) 150 10
Tlenek potasu (K2O) 280 20

 

Terminy stosowania/Dawkowanie [l/ha]

PSZENICAjesień: faza 3.–6. liścia (BBCH 13–16)1–3wiosna:
I: ozime – krzewienie (BBCH 22–29)
  jare – rozwój liści – krzewienie (BBCH 13–29);1–3II: początek strzelania w źdźbło – początek kłoszenia (BBCH 30–51);1–3III: początek kłoszenia – początek dojrzałości mlecznej (BBCH 51–73) (nie zaleca się wykonywania zabiegów w okresie BBCH 61–65)1–3

JĘCZMIEŃjesień: faza 3. liścia - widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13-22);1-3wiosna:
I: ozime - początek strzelania w źdźbło - faza 2. kolanka (BBCH 30-32);
    jare - rozwój liści - faza 2. kolanka (BBCH 13-32);1-3II: liść flagowy całkowicie rozwinięty - końcowa faza nabrzmiewania pochwy lisciowej liścia flagowego (BBCH 39-45);1-3III: koniec fazy kwitnienia - pełna dojrzałość mleczna ziarniaków (BBCH 69-75)1-3

ŻYTOjesień: faza 3. liścia - widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13-22);1-3wiosna:
I:  ozime - poczatek strzelania w źdźbło - faza 2. kolanka (BBCH 30-32);
   jare - rozwój liści - faza 2. kolanka (BBCH 13-32);1-3II: liść flagowy całkowicie rozwinięty - początek kłoszenia (BBCH 39-51);1-3III: koniec fazy kwitnienia - początek dojrzałości mlecznej (BBCH 69-73)1-3

OWIESI: rozwój liści - widoczne dwa rozkrzewienia (BBCH 13-22);1-3II: strzelanie w źdźbło (BBCH 30-39);1-3III: koniec fazy kwitnienia - poczatek dojrzałości mlecznej (BBCH 69-73)1-3

RZEPAKjesień: formowanie rozety: faza 4.–8. liścia (BBCH 14–18);2–3wiosna:
I: po ruszeniu wegetacji: początek rozwoju pędów bocznych – widoczne 6 międzywęźli (BBCH 21–36);2–3II: rozwój pąków kwiatowych (pąkowanie) – początek kwitnienia (BBCH 50–61);2–3III: pełne kwitnienie: 50% otwartych kwiatów na głównym kwiatostanie, starsze płatki opadają – początkowy rozwój łuszczyn (BBCH 65–73)2–3

KUKURYDZA: faza 2.–6. liścia (BBCH 12–16) optymalny termin zabiegu to 4–5 liście;2–3II: faza 8.–10. liścia (BBCH 18–19);2–3III: faza 12. liścia – koniec fazy rozwoju źdźbła (BBCH 19–39) dopóki  wysokość roślin pozwala na zabieg opryskiwaczem
 2–3

BURAKI: 4–8 liści (BBCH 14-18);2–3II: dziewięć i więcej liści – rozwój rozety (BBCH 19–31);2–3III: zakrywanie międzyrzędzi (BBCH 32–35)2–3

ZIEMNIAKI: rozwinięty 3.–6. liść na pędzie głównym (BBCH 13–16);2–3II: rozwój pędów bocznych – zakrycie międzyrzędzi (BBCH 21–39);2–3III: bulwy osiągają 20–30% typowej masy (BBCH 42–43);2–3IV: bulwy osiągają 40–50% typowej masy (BBCH 44–45);2–3V: bulwy osiągają 50–60% typowej masy (BBCH 45–46);2–3VI: bulwy osiągają 70–80% typowej masy (BBCH 47–48);2–3VII: bulwy osiągają 80–90% typowej masy (BBCH 48–49)2–3

JABŁOŃI: zielony pąk (BBCH 55–56);3–6II: różowy pąk (BBCH 57–59);3–6III: otwartych o. 20–30% kwiatów (BBCH 62–63);3–6IV: koniec fazy kwitnienia, wszystkie płatki opadły (BBCH 69);3–6V: początek opadania owoców, czerwcowe opadanie – owoc osiąga ok. 50% typowej wielkości (BBCH 73–75);3–6VI–VII: bezpośrednio po zbiorach owoców 1–2 zabiegi co 10–14 dni (BBCH 91–93)3–6

GRUSZAI: zielony pąk (BBCH 56);3–6II: biały pąk (BBCH 57–59);3–6III: koniec fazy kwitnienia, wszystkie płatki opadły (BBCH 69);3–6IV: owoc osiąga ok. 70–80% typowej wielkości (BBCH 77–78);3–6V: dojrzewanie owoców (BBCH 81–85);3–6VI–VII: bezpośrednio po zbiorach owoców 1–2  zabiegi co 10–14 dni3–6

CZEREŚNIA, WIŚNIAI: biały pąk (BBCH 57–59);3–6II: rozwój zalążni, po przekwitnięciu powstaje owoc (BBCH 71);3–6III: owoc osiąga ok. 50–60% typowej wielkości (BBCH 75–76);3–6IV: owoc osiąga ok. 70–80% typowej wielkości (BBCH 77–78);3–6V–VII: bezpośrednio po zbiorach owoców 2–3 zabiegi co 10–14 dni3–6

BRZOSKWINIA,  MORELA, ŚLIWAI: biały pąk (BBCH 57–59);3–6II: rozwój owoców (BBCH 73–75);3–6III: owoc osiąga 50–60% typowej wielkości (BBCH 75–76);3–6IV: owoc osiąga 70–80% typowej wielkości (BBCH 77–78);3–6V: dojrzewanie owoców (BBCH 81);3–6VI–VIII: bezpośrednio po zbiorach owoców 2–3 zabiegi co 10–14 dni 3–6

MALINA, PORZECZKAI–II: rozwój liści i pędów (BBCH 13–39) zabiegi co 10–14 dni;3–6III: rozwój kwiatostanu (BBCH 51–54);3–6IV–VI: rozwój owoców (BBCH 71–79) zabiegi co 10–14 dni;3–6VII–VIII: po zbiorach owoców (BBCH 91) zabiegi co 10–14 dni3–6

TRUSKAWKAI: po ruszeniu wegetacji, rozwój liści (BBCH 13–19);3–6II: na dnie rozety ukazują się pąki kwiatowe (BBCH 55);3–6III: biały pąk (BBCH 58–59);3–6IV: pierwsze zawiązane owoce – wyraźnie widoczne nasiona na tkance dna kwiatowego (BBCH 73);3–6V: zasychanie kwiatów, większość płatków opada (BBCH 67);3–6VI: po zbiorach (BBCH 91–93)3–6

PAPRYKAI: rozwinięty 3.–5. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–15);2–3II: widoczny 1.–3. pąk kwiatowy ( BBCH 51–53);2–3III: widoczne 9 lub więcej pąków kwiatowych – początek kwitnienia (BBCH 59–61);2–3IV–V: 1.–6. owoc osiągnął typową wielkość i kształt (BBCH 71–76)2–3

POMIDORI: rozwinięty 3.–5. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–15);2–3II: widoczny 1.–3. kwiatostan (BBCH 51–53);2–3III: początek kwitnienia: otwarty pierwszy kwiat w 1.–3. kwiatostanie (BBCH 61–63);2–3IV: pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 1.–2. gronie (BBCH 71–72);2–3V: pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 3.–4. gronie (BBCH 73–74);2–3VI: pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 5.–6. gronie (BBCH 75–76)2–3

OGÓREKI: rozwinięty 3.–5. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–15);2–3II: rozwinięty 6.–9. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 16–19);2–3III: na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52);2–3IV: na pędzie głównym widoczny zawiązek 6.–7. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 56–57);2–3V: po pierwszym zbiorze ogórków (BBCH 71)2–3

BROKUŁI: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17);2–3II: faza 7. liścia – widoczny 3. pęd boczny (BBCH 17–23);2–3III: widoczny 3. pęd boczny – widocznych 9 lub więcej pędów bocznych (BBCH 23–29);2–3IV: początek rozwoju róży (›1 cm) – róża osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43);2–3V: róża osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45)2–3

KALAFIORI: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17);2–3II–III: faza 7. liścia – faza 9 lub więcej liści (BBCH 17–19), co 10–14 dni;2–3IV: początek rozwoju róży (›1 cm) – róża osiąga 30% typowej wielkości (BBCH 41–43);2–3V: róża osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45)2–3

KAPUSTA głowiasta biała, głowiasta czerwona, pekińska, włoskaI: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17);2–3II: faza 7. liścia – faza 9 lub więcej liści (BBCH 17–19);2–3III: zaczynają się tworzyć główki (BBCH 41);2–3IV: główka osiąga 20–30% typowej wielkości (BBCH 42–43);2–3V: główka osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45);2–3VI: główka osiąga 60–80% typowej wielkości (BBCH 46–48)2–3

KAPUSTA BRUKSELSKAI: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17);2–3II: główny pęd osiąga 10–50% wysokości typowej dla odmiany (BBCH 31–35);2–3III: początek rozwoju pąków bocznych – pierwsze rozgałęzienia mocno zamknięte (BBCH 41–43);2–3IV: pierwsze rozgałęzienia mocno zamknięte – 50% rozgałęzień mocno zamkniętych (BBCH 43–45);2–3V: 60–80% rozgałęzień mocno zamkniętych (BBCH 46–48)2–3

KALAREPA, RZODKIEWKAI: faza 5. liścia – faza 9 lub więcej liści (BBCH 15–19);2–3II: zaczyna się tworzyć zgrubienie (BBCH 41);2–3III: zgrubienie osiąga 30–50% typowej wielkości (BBCH 43–45)2–3

JARMUŻI: faza 5.–7. liścia (BBCH 15–17);2–3II: główny pęd osiągnął 30–50% ostatecznej długości typowej dla odmiany (BBCH 33–35);2–3III: osiągnięte 30–50% masy liściowej typowej dla odmiany (BBCH 43-45);2–3IV: osiągnięte 60–80% masy liściowej typowej dla odmiany (BBCH 46-48)2–3

WARZYWA KORZENIOWEI: faza 3.–5. liścia właściwego (BBCH 13–15);2–3II: początek rozwoju części roślin przeznaczonych do zbioru (BBCH 41);2–3III: korzeń osiągnął średnicę 20–40% typowej średnicy (BBCH 42–44);2–3IV: korzeń osiągnął średnicę 50–70% typowej średnicy (BBCH 45–47)2–3CEBULAI: wyraźnie widoczny 3.–5. liść (BBCH 13–15);2–3II: początek rozwoju części roślin przeznaczonych do zbioru (BBCH 41);2–3III: cebule osiągają 30% typowej średnicy (BBCH 43);2–3IV: cebule osiągają 50% typowej średnicy (BBCH 45);2–3V: 10% liści „płoży się” (BBCH 47)2–3

WARZYWA STRĄCZKOWEI: faza 1.–3. liścia właściwego (BBCH 13–15);2–3II: rozwój pędów: (groch BBCH 31–39), (fasola BBCH 21–29);2–3III: rozwój kwiatostanu (BBCH 51–55)2–3


 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl