Kiełki antynowotworowe 12 opakowań do kiełkownicy
Opis
ZESTAW 12 PACZEK ATESTOWANYCH NASION NA KIEŁKI RENOMOWANEJ FIRMY
SPECJALNIE DOBRANE ODMIANY ZABEZPIECZAJĄCE ORGANIZM PRZED NOWOTWORAMI
Przykładowy zestaw:
-
BROKUŁ 5g Kiełki brokuła, podobnie jak brokuł oraz inne rośliny z rodziny krzyżowych zawierają sulforafan – substancję zapobiegającą powstawania raka. Istotne jest, że kiełki zawierają nawet do 20razy więcej sulforofanu niż dorosła roślina. Spożycie 5 g kiełków dostarcza organizmowi tyle samo substancji, co spożycie 1 kg brokuła. Kiełki brokuła, pikantne w smaku, doskonale pasują do kanapek i mieszanych sałatek. W zależności od upodobań dodaje się do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów.
-
BURAK LIŚCIOWY CZERWONY 10g Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
-
GROCH CUKROWY 50g Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
-
KALAREPA CZERWONA 5g Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
-
KAPUSTA CZERWONA 5g Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i właściwości pobudzające. W zależności od naszych upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
-
PSZENICA 50g Kiełki są doskonałym źródłem najcenniejszych składników odżywczych: witamin, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających organizm. Na skutek działania enzymów składniki odżywcze są lepiej przyswajane przez organizm.
-
LUCERNA 20g Kiełki lucerny są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Podobnie jak kiełki soi, można dodawać do potraw z woka i patelni, najlepiej pod koniec smażenia. Zawierają rzadko występującą w roślinach wit. B, na której niedobór narażeni są wegetarianie. Poza tym są bogate w wit. A, C i D oraz lecytynę. Ponieważ witamina B12 zapobiega anemii, kiełki lucerny powinny jeść kobiety w ciąży i karmiące piersią. Ponadto zawierają lecytynę, która wpływa na poprawę pamięci. Kiełki lucerny dodaje się do dań gorących, szczególnie do potraw chińskich.
-
RZEŻUCHA 30g Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.
-
RZODKIEW CZARNA 10g Kiełki rzodkwi są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. Kiełki rzodkwi czarnej zawierają dużo siarki, dlatego korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkwi mają ostry, pieprzny smak. Mogą zastępować szczypiorek, dobrze komponują się z sosami śmietanowymi i majonezowymi oraz potrawami jajecznymi.
-
RZODKIEWKA 20g Kiełki rozdkiewki dzięki dużej zwartości wit. C podnoszą odporność organizmu. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie. Poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. Kiełki rzodkiewki zawierają dużo siarki, dlatego korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkiewki mają ostry pieprzny smak. Mogą zastępować szczypiorek, dobrze komponują się z sosami śmietanowymi i majonezowymi oraz pastami jajecznymi.
-
SŁONECZNIK 20g Kiełki słonecznika mają dużo cynku i żelaza. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.
-
SOCZEWICA 20g Kiełki soczewicy są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych. Zawierają dużo żelaza, magnezu i wit. C. Dobrze wpływają na stan zębów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Występuje w nich kwas foliowy, potrzebny zwłaszcza kobietom w ciąży wpływając na prawidłowy rozwój płodu.
Wysyłamy po 1 opakowaniu z rodzaju.
Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą. Bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki: witaminy A, B, C, E, H. Zapewniają duże ilości wapnia, żelaza siarki, magnezu, potasu oraz biotynę, cynk, selen jak również mikroelementy - lit i chrom.
- Dzięki dużej zawartości białka roślinnego wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek.
- Obniżają poziom cholesterolu we krwi.
- Chronią organizm przed anemią.
- Zapobiegają i leczą przeziębienia, zwiększają odporność.
- Dzięki zasobności w potas nie dopuszczają do zwiotczenia mięśni , a nawet je ujędrniają.
- Działają korzystnie na włosy, zatrzymują łysienie.
- Odchudzają i odmładzają.
- Wyhodowane w kiełkownicy kiełki wzbogacają smak kanapek, sałatek, zup i innych dań.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.