Jelita wieprzowe do kiełbasy naturalne 28/30mm 15m 310601
Opis
Jelita wieprzowe naturalne 28/30 mm 15 m 310601
Kiełbasy w naturalnych jelitach są smaczne i smaczne.
Najczęściej stosuje się naturalne jelita do kiełbas - kiszki wieprzowe. Są one elastyczne i wytrzymałe, zachowują smak i aromat kiełbas.
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Nasze jelita idealnie nadaja się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska 'Grilli' z Finlandii, 'Bratwurst' z Niemiec, 'Boudin blanc' i 'Saucisse Montbeliard' z Francji, 'Boerewors' z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
Wydajność:
6-7 kg kiełbasy z opakowania jelit o długości 15 m
Przechowywanie:
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14 °C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 minut w wodzie o temperaturze ok 30 °C.
Długość jelit należy zmierzyć po uprzednim namoczeniu ich w wodzie. Jest to jedyny obiektywny sposób miary (po kalibracji, a przed zasoleniem). Uzyskanie najbardziej wiarygodnego wyniku nie odbywa się po naciągnięciu jelit i przyłożeniu ich do miarki.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.