


- Różne formy płatności
- Gwarantowany zwrot pieniędzy (14 dni na zwrot towaru)
- Szyfrowane dane i transakcje

CHELAT ŻELAZO 5L NAWÓZ DOLISTNY INTERMAG
Dostępność:
Dostępny
Wysyłka w:
48 godzin
Cena:
62,79 zł
62.79

Opis
MIKROVIT ŻELAZO 75
PŁYNNY NAWÓZ DOLISTY
5L
SKŁAD
Składniki | Zawartość [g/l] | Zawartość w % masowych |
---|---|---|
Żelazo (Fe) | 75 | 6,0 |
PRZEZNACZENIE
Płynny, skoncentrowany nawóz dolistny zawierający związki kompleksujące, które przyspieszają pobieranie żelaza przez rośliny oraz ułatwiają łączne stosowanie nawozu z innymi agrochemikaliami. Nawóz szczególnie polecany w okresach intensywnego wzrostu roślin oraz w fazach krytycznych wzrostu i rozwoju roślin. Dokarmianie pozakorzeniowe nawozem MIKROVIT ŻELAZO może stanowić integralną część programów nawożenia upraw ogrodniczych i rolniczych.
STOSOWANIE
Terminy stosowania | Dawkowanie [l/ha] |
UPRAWY ROLNICZE | |
2–3 opryski co 7–10 dni, w czasie intensywnego wzrostu (od wczesnych faz rozwojowych) | 0,5–2 |
JABŁOŃ | |
I: mysie ucho – zielony pąk (BBCH 10/54–56); | 1–2 |
II: początek opadania owoców (czerwcowe opadanie) – owoc osiąga połowę typowej wielkości (BBCH 73–75) | 1–2 |
GRUSZA | |
Dokarmianie pozakorzeniowe I: mysie ucho – zielony pąk (BBCH 10/54–56) |
1–2 |
Grubokroplisty oprysk na wilgotną glebę przed lub w trakcie deszczu (szczególnie polecany na stanowiskach o pH≥7 w celu poprawy jakości owoców – zielona barwa skórki) I: mysie ucho – zielony pąk (BBCH 10/54–56); II: powstały po przekwitnięciu owoc osiąga wielkość do 10 mm |
10–20 |
CZEREŚNIA, WIŚNIA | |
I: zielony pąk (BBCH 55–56) | 1–2 |
ŚLIWA, MORELA, BRZOSKWINIA | |
I: zielony pąk (BBCH 55–56); | 1–2 |
II: rozwój zalążni, po przekwitnięciu powstaje owoc – rozrastanie zalążni (BBCH 71–72) | 1–2 |
BORÓWKA AMERYKAŃSKA | |
I: pękanie pąków – rozwój liści; | 1–2 |
II: początek rozwoju owoców | 1–2 |
WINOROŚL | |
I: koniec rozwoju pąków (pękanie pąka) – rozwinięty pierwszy liść (BBCH 09-11) | 1–2 |
II: faza 3.–7. liścia (BBCH 13-17) | 1–2 |
III: początek rozwoju kwiatostanów (BBCH 53-55) | 1–2 |
PORZECZKA, MALINA | |
I: pękanie pąków – rozwój liści (BBCH 07–19); | 1–2 |
II: wytworzonych 70% owoców – początek dojrzewania (BBCH 77–81) | 1–2 |
TRUSKAWKA | |
I: rozwinięty 3.–5. liść (BBCH 13–15); | 0,5–2 |
II: rozwinięty 5. liść – rozwiniętych 9 lub więcej liści (BBCH 13–19); | 0,5–2 |
III: zasychanie kwiatów, większość płatków opada (BBCH 67) | 0,5–2 |
IV: po zbiorach owoców: początek tworzenia pąków w pachwinach liści – widoczne młode liście o mniejszej blaszce i krótszym ogonku (BBCH 91–92) | 0,5–2 |
PAPRYKA | |
I: rozwinięty 3.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–17); | 0,5–2 |
II: widoczny 1.–3. pąk kwiatowy ( BBCH 51–53); | 0,5–2 |
III: pierwsze owoce osiągają typową wielkość i kształt (BBCH 71–73) | 0,5–2 |
POMIDOR | |
I: rozwinięty 5.–7. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 15–17); | 0,5–2 |
II: widoczny 1.–3. kwiatostan ( BBCH 51–53); | 0,5–2 |
III: pierwszy owoc osiągnął typową wielkość na 1.–2. gronie (BBCH 71–72) | 0,5–2 |
OGÓREK | |
I: rozwinięty 3.–5. liść właściwy na pędzie głównym (BBCH 13–15); | 0,5–2 |
II: na pędzie głównym widoczny zawiązek 1.–2. pąka kwiatowego na wydłużonej szypułce (BBCH 51–52) | 0,5–2 |
BROKUL, KALAFIOR, KALAREPA, RZODKIEWKA, JARMUŻ | |
I: rozwój liści (BBCH 15–19), następne co 7–10 dni w zależności od potrzeb |
0,5–2
|
KAPUSTA | |
I: rozwój liści (BBCH 15–19); | 0,5–2 |
II: główka osiąga 20–30% typowej wielkości (BBCH 42–43); | 0,5–2 |
III: główka osiąga 50–80% typowej wielkości (BBCH 45–48) | 0,5–2 |
WARZYWA KORZENIOWE | |
I–II: rozwój liści – początek rozwoju części roślin przeznaczonych do zbioru (BBCH 13–41) |
0,5–2
|
WARZYWA CEBULOWE | |
I–II: rozwój liści i części roślin przeznaczonych do zbioru (BBCH 13–47) |
0,5–2
|
WARZYWA STRĄCZKOWE | |
I–II: rozwój liści i pędów (groch BBCH 13–39), (fasola BBCH 13–29) |
0,5–2
|
ROŚLINY OZDOBNE | |
2–4 opryski co 7–10 dni, w czasie intensywnego wzrostu (od wczesnych faz rozwojowych) |
Zalecany roztwór 0,1–0,2% (0,1–0,2 l nawozu
w 100 litrach wody)
|