Sok z dzikiej róży 100 % naturalna witamina C 3 litry
Opis
Sok z dzikiej róży 100 % naturalna witamina C 3 litry
Owoc dzikiej róży jest znany i stosowany od dawna jako jedno z bogatszych źródeł owocowej, w pełni przyswajalnej witaminy C.
Sok z owoców dzikiej róży działają ogólnie wzmacniająco. Witamina C i inne witaminy obecne w tych owocach uzupełniają niedobory witamin w chorobach przeziębieniowych, w ciąży, przy nadmiernej kruchości naczyń oraz kamicy żółciowej i nerkowej. Dzika róża działa także przy nieżytach przewodu pokarmowego, biegunkach, w chorobie wrzodowej żołądka, dwunastnicy, chorobach zakaźnych, reumatyzmie, oparzeniach oraz jako główny lek w objawach gnilca (szkorbut).
Sok neutralizuje również szkodliwe dla organizmu wolne rodniki, wspomaga przyswajanie żelaza, pomaga w utrzymaniu właściwego stanu błon śluzowych oraz prawidłowego widzenia. Ponadto sok z owoców róży zalecany jest kobietom w okresie ciąży i karmienia, rekonwalescentom, w stanach ogólnego osłabienia i zmęczenia oraz stresu, a także sportowcom. Naturalna owocowa witamina C, zawarta w soku jest 3-5 krotnie bardziej aktywna niż syntetyczna, gdyż chronią ją towarzyszące flawonoidy i kwasy organiczne.
Czysty sok z owoców róży, bogaty w naturalną, owocową witaminę C. Zawiera także beta-karoten , likopen i bioflawonoidy. Wysoka zawartość witaminy C (450 mg witaminy C w 100 ml) przyczynia się do:
- prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i układu nerwowego:
- Infekcje
W okresie przeziębienia poziom witaminy C w organizmie spada do połowy pierwotnej wartości. Tymczasem jest ona niezbędna dla prawidłowego przebiegu procesów fagocytozy, czyli pochłaniania drobnoustrojów chorobotwórczych przez białe krwinki. Tylko wówczas krwinki są zdolne do wyłapywania wirusów, jeśli są odpowiednio nasycone kwasem ascorbinowym. Ponadto kwas łącząc się z białkową otoczką wirusa, tworzy nową makrocząsteczkę, która hamuje rozwój infekcji wirusowej. Witamina C wpływa też bezpośrednio na przeciwciała, czyli białka utworzone w białych krwinkach typu B, których zadanie polega na rozpoznawaniu i niszczeniu określonych bakterii.
Odporność
Pozytywny wpływ witaminy C na układ odpornościowy(immunologiczny) jest powszechnie znany. Nie bierze ona udziału w bezpośredniej walce z bakteriami, lecz wpływa na wzrost i sprawność komórek odpornościowych typu T i B, które niszczą niebezpieczne mikroorganizmy. Witamina C przyczynia się także do wzrostu produkcji immunoglobulin czyli białek odpornościowych, interferonu oraz spadku histaminy, która wywoduje m.in. stan zapalny, alergię, astmę, duszności, nieżyt nosa i łzawienie oczu. Dodatkowo witamina C uszczelnia i wzmacnia naczynia krwionośne, dzięki czemu wirusom trudniej jest dostać się i zaatakować organizm.- utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i funkcji psychologicznych,
- zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu co ma wpływ na właściwe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, dziąseł,
- pomaga zachować zdrową skórę,
- ma niebagatelne znaczenie dla prawidłowego przyswajania przez organizm żelaza,
- pomaga również w utrzymaniu właściwego stanu błon śluzowych oraz prawidłowego widzenia.
Skład: 100% sok z owoców róży.
Produkt do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia.
Najlepiej spożyć w ciągu 21 dni po otwarciu kranika, można przechowywać w temperaturze pokojowej.
Objętość netto: 3 litry
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Jack M
Polecam super produkty , od wielu lat pije sok z róży i czuję się zdrowy i witalny