Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Producenci
Bezpieczne zakupy
  • Różne formy płatności
  • Gwarantowany zwrot pieniędzy (14 dni na zwrot towaru)
  • Szyfrowane dane i transakcje
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

KIEŁKOWNICA? KIEŁKI ANTYNOWOTWOROWE ZESTAW 12 OPAK

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 23,99 zł 23.99
ilość szt
dodaj do przechowalni

Opis

 

 

ZESTAW 12 DUŻYCH PACZEK ATESTOWANYCH NASION NA KIEŁKI RENOMOWANEJ FIRMY 

 

SPECJALNIE DOBRANE ODMIANY  ZABEZPIECZAJĄCE ORGANIZM PRZED NOWOTWOROWAMI  

 

 

BROKUŁ

Waga: 5 g
 Kiełki brokuła, podobnie jak brokuł oraz inne rośliny z rodziny krzyżowych zawierają sulforafan – substancję zapobiegającą powstawania raka. Istotne jest, że kiełki zawierają nawet do 20razy więcej sulforofanu niż dorosła roślina. Spożycie 5 g kiełków dostarcza organizmowi tyle samo substancji, co spożycie 1 kg brokuła. Kiełki brokuła, pikantne w smaku, doskonale pasują do kanapek i mieszanych sałatek. W zależności od upodobań dodaje się do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów.

 

BURAK LISCIOWY CZERWONY

Waga: 10 g

Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

 

GROCH CUKROWY

Waga: 50 g
Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

 

KALAREPA CZERWONA

Waga: 5 g
Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

 

KAPUSTA CZERWONA

Waga: 5 g
Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i właściwości pobudzające. W zależności od naszych upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

 

 

PSZENICA

Waga: 50 g
 Kiełki są doskonałym źródłem najcenniejszych składników odżywczych: witamin, mikroelementów, enzymów i innych składników wzmacniających organizm. Na skutek działania enzymów składniki odżywcze są lepiej przyswajane przez organizm.

 

 

 

LUCERNA

Waga: 20 g
Kiełki lucerny są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Podobnie jak kiełki soi, można dodawać do potraw z woka i patelni, najlepiej pod koniec smażenia. Zawierają rzadko występującą w roślinach wit. B, na której niedobór narażeni są wegetarianie. Poza tym są bogate w wit. A, C i D oraz lecytynę. Ponieważ witamina B12 zapobiega anemii, kiełki lucerny powinny jeść kobiety w ciąży i karmiące piersią.  Ponadto zawierają lecytynę, która wpływa na poprawę pamięci. Kiełki lucerny dodaje się do dań gorących, szczególnie do potraw chińskich.

 

 

RZEŻUCHA

Waga: 30 g
Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. W zależności od upodobań dodajemy do sałatek, past twarogowych i rybnych, serów i kanapek.

 

RZODKIEW CZARNA

Waga: 10 g
Kiełki rzodkwi są źródłem cennych składników odżywczych i witamin, mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Poprawia pamięć i posiada właściwości pobudzające. Kiełki rzodkwi czarnej zawierają dużo siarki, dlatego korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkwi mają ostry, pieprzny smak. Mogą zastępować szczypiorek, dobrze komponują się z sosami śmietanowymi i majonezowymi oraz potrawami jajecznymi.

 

RZODKIEWKA

Waga: 20 g
Kiełki rozdkiewki dzięki dużej zwartości wit. C podnoszą odporność organizmu. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie. Poprawiają pamięć i posiadają właściwości pobudzające. Kiełki rzodkiewki zawierają dużo siarki, dlatego korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i paznokci. Kiełki rzodkiewki mają ostry pieprzny smak. Mogą zastępować szczypiorek, dobrze komponują się z sosami śmietanowymi i majonezowymi oraz pastami jajecznymi.

 

SŁONECZNIK

Waga: 20 g
Kiełki słonecznika mają dużo cynku i żelaza. Powinni je włączyć do diety narażeni na niedobór tych pierwiastków wegetarianie. Źródło cennych składników odżywczych, witamin (A,C,D), mikroelementów i enzymów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu.

 

SOCZEWICA

Waga: 20 g
Kiełki soczewicy są źródłem cennych składników odżywczych, witamin, mikroelementów i enzymów. Nadają się do jedzenia na surowo w sałatkach, surówkach, jak i do potraw ciepłych. Zawierają dużo żelaza, magnezu i wit. C. Dobrze wpływają na stan zębów. Regularne spożywanie przeciwdziała nowotworom, wirusom, ułatwia trawienie, uaktywnia system odpornościowy organizmu. Występuje w nich kwas foliowy, potrzebny zwłaszcza kobietom w ciąży wpływając na prawidłowy rozwój płodu. 

 

 

 

Wysyłamy po 1opakowaniu z rodzaju.

 

 

ZESTAW 12 TOREBEK Z NASIONAMI NA KIEŁKI KOSZTUJE TYLKO 23,99ZŁ

 

 

 

Świeże kiełki zbóż, roślin strączkowych i warzyw mają wyjątkową wartość odżywczą . Bogate są w najcenniejsze dla zdrowia składniki : witaminy A,B,C,E,H. Zapewniają duże ilości wapnia, żelaza siarki, magnezu, potasu oraz biotynę, cynk, selen jak również mikroelementy - lit i chrom.

- Dzięki dużej zawartości białka roślinnego wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek.

- Obniżają poziom cholesterolu we krwi.

- Chronią organizm przed anemią.

- Zapobiegają i leczą przeziębienia, zwiększają odporność.

- Dzięki zasobności w potas niedopuszczają do zwiotczenia mięśni , a nawet je ujędrniają.

- Działają korzystnie na włosy, zatrzymują łysienie.

- Odchudzają i odmładzają.

Wyhodowane w kiełkownicy kiełki wzbogacają smak  kanapek,  sałatek, zup i innych dań.

 

Życzymy smacznego i dużo zdrowia !

                               

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl